Statistika o 30% žena u biznisu, pretežno sektoru usluga, malom broju ženskih preduzeća govori o potrebi nastavka ulaganja u stvaranje sistemskih promena i promocije ženskog preduzetništva i benefita postavljanja žena na upravljačke pozicije u kompanijama. Svetska istraživanja ukazuju na „ženske“ liderske veštine koje čine donošenje odluka, pregovaranje i razvoj poslovanja efikasnijim i efektivnijim. Jedna od tih žena koja se svojim radom i trudom istakla jeste i Ivana Vavić Milić iz Nikšića. Njoj je nedavno u Istanbulu uručena prestižna nagrada Business Elite’s “40 Under 40” za Jugoističnu Evropu. Ivana govori o ovoj nagradi, njenom poslu i uslovima kako mlade osobe, posebno žene mogu da napreduju u Crnoj Gori.

*Dobitnica ste prestižne nagrade Business Elite’s “40 Under 40” za Jugoistocnu Evropu. Da bi ta nagrada došla u Vaše ruke Vi ste predano radili godinama, možete li nam reći kako je tekla Vaša karijera?

Vjerujem da rano djetinjstvo predodredi čovjeka i odvede ga na put ka životu odraslih. Roditelji na tom putu imaju značajnu ulogu u dijelu usmjeravanja talenata ka pravim aktivnostima. Zbog toga sam danas neizmjerno zahvalna mojoj mami koja je prepoznala moj talenat za klavir i saksofon, a kasnije i za strane jezike, pa me je i usmjeravala ka tim poljima. Kao odličan djak nikšićke gimnazije, upisala sam fakultet u Nikšiću, želeći da ostanem što bliže porodici. Diplomirala sam na Filozofskom fakultetu, odsjek za engleski jezik i književnost, a kasnije sam postala i sudski tumač za engleski jezik na šta sam posebno ponosna. I pored brojnih poslovnih obaveza, volim da prevodim, tako da većinu slobodnog vremena provodim prevodeći za brojne kompanije i organizacije iz Crne Gore i inostranstva. Željela sam da završim i magistarske studije, tako da sam se prije 5 godina opredijelila za međunarodnu ekonomiju i time upotpunila svoje obrazovanje.

Karijeru sam počela kao novinar u lokalnoj televiziji u Nikšiću, zatim u Televiziji Crne Gore, da bih se nakon novinarskog posla pronašla u američkoj firmi MPRI kao prevodilac, što je veoma važan dio moje karijere. Od 2010. godine sam radila u Željezari, odnosno kasnije u Tosčeliku, gdje sam radila i kao menadžer za ljudske resurse i administraciju sve do 2020. godine, kada sam odlučila da napravim sledeći korak u karijeri i pređem u drugu kompaniju. Već godinu dana radim kao menadžer za ljudske resurse u jednoj irskoj kompaniji koja se nalazi u Podgorici.

*Za sve one koji nijesu upućeni u značaj Business Elite’s “40 Under 40” možete li predstaviti kakva je nagrada u pitanju i od kada se dodjeljuje?

Business Elite nagrade su zaštitni znak Global Top Brand Awardsa ustanovljenih 1985. godine u Torontu, a uručuju se za dostignuća, strateški pristup, viziju, kao i obrazovanje, ekspertizu i profesionalno usavršavanje. Ova nagrada ima za cilj umrežavanje i promociju izvanrednih mladih menadžera i preduzetnika iz poslovnog svijeta. Konačan izbor dobitnika je izvršio Advisory Board sastavljen od priznatih biznismena i javnih ličnosti iz SAD-a i Evrope.

*Šta ova nagrada predstavalja za Vasi za Vaš budući angažman?

Veliko mi je zadovoljstvo i čast što sam među dobitnicima nagrade, pogotovo što svako prizanje za mene predstavlja veliki podsticaj i daje mi energiju za nove poduhvate. Ova nagrada ima poseban značaj zato što je međunarodnog karaktera i veliki je motiv za dalji lični razvoj, a ujedno je i potvrda da sav rad i trud, zalaganja i odricanja, vrijede.

Moj budući angažman će biti posvećen onome čime se bavim i prethodnih godina: radom na polju upravljanja ljudskim resursima i administracijom, obukom zaposlenih, stvaranju otvorenog odnosa na relaciji poslodavac – zaposleni, te unapredjenjem znanja i vještina svih članova kolektiva.

Moram napomenuti da ova nagrada nije samo moja, već i svih onih koji su bili ili jesu dio mog poslovnog života, svih onih dragih ljudi, kolega, sa kojima sam zajedno gradila karijeru, učila kroz iskustva, ostvarivala rezultate, nalazila rješenja, odgovore i bolju perspektivu. 

*Kakvi su uslovi u Crnoj Gori da mlada osoba razvija svoj potencijal u domenu biznisa i koliko je to izazovno?

Negdje oduvijek postoji taj san našeg čovjeka da pođe negdje drugdje i gradi karijeru. Ja sam imala drugačiji san, da ostanem ovdje i da se izborim. Jeste teže, ali je ljepše. Smatram da mladi ljudi danas imaju priliku kroz različite programe, stipendije i saradnje da pođu u inostranstvo i steknu dodatna iskustva, znanja i vještine. Međutim, moja poruka bi bila da ta stečena znanja i vještine primijene kod nas, te da zajedno sa starijim generacijama koje imaju iskustvo, mudrost, izgrade temelje zdravog društva za sebe ali one nove naraštaje.

Prepoznajem preduzetnički duh i želju za uspjehom kod mnoštva mladih ljudi, što je ohrabrujuće, ali se mora širiti svijest o potrebi i stručnog, obrazovanog kadra, ali i kvalifikovanog kadra u različitim sferama poslovanja. Neophodno je raditi i opredijeliti se za diverzifikaciju kadra, osposobljavati mlade ljude za različita zanimanja i time obezbijediti sebi mjesto na tržištu rada. Izazova je mnogo, jer je to sastavni dio života, ali sam sigurna da ako neko želi da radi, ne odustaje, usavršava se, da uspjeh ne može izostati.

Skip to toolbar