Odeon je u Staroj Grčkoj i Rimu  predstavaljao  zgradu koja je bila  izgrađena za pjevačke vježbe, muzičke predstave i pjesnička takmičenja. U tom periodu nije bilo nikoga da to zabilježi i video kamerom, zato danas u Nikšiću na ideji antičkog Odeona, novinar, kamerman i turistički vodič Slobodan Doknić da bi bio „svoj gazda“ napravio je Odeon studio.

Odeon studio je jedna od prošlogodišnjih biznis ideja koja je uspješno bodovana od strane ZZZCG i omogućila Slobodanu da svoju ideju pretoči u nešto opipljivo i prijatno oku.

”Biznis ideja sa kojom sam aplicirao je video produkcija. Firmi sam dao jedan simboličan naziv Odeon studio, a to je bio i prvi korak u detaljnom razrađivanju plana. Zatim sam napravio nacrt biznis plana, koji sam kasnije uz pomoć prijatelja i doveo do tačke da zaista ne može bolje. Uložio sam mnogo energije u kreiranje biznis plana, jer je to ključni segment da li će ideja biti usvojena ili ne. Tačnije, samim narativnim i finansijskim predstavljanjem ideje morate ubijediti nekoga da je to što predstavljate zaista dobro”,objašnjava Slobodan i naglašava da je projekat donio odličnu priliku da se prijavi i riješi pitanje svog zaposlenja na duži period.

Foto: Nikolina Kovačević

On naglašava da voli da bude sam svoj gazda i da je vremenom radeći za veliki broj redakcija stekao veliko iskustvo.

” Uvidio sam sjajnu šansu za kreiranje svoje biznis ideje na osnovu mog ranijeg iskustva. Moram reći da je prilika koju Zavod daje zaista odlična i da ljudi koji imaju elana i volje da pokrenu sopstveni biznis treba da se oprobaju. Naime, uslovi su propisani projektom, s obzirom na činjenicu da sam već duže vremena prijavljen bio na evidenciji lokalnog Biroa, vrata da načinim prvi korak su bila otvorena. U daljoj proceduri sam predložio biznis ideju, izradio biznis plan, konsultovao se sa ljudima koji imaju iskustva u sopstvenom biznisu i na kraju konkurisao”, pojašnjava Slobodan.

Odeo studio nudi pa gotovo sve; od snimanja kadrova, pa do konačne montaže videa.

”S obzirom na veliku konkurenciju nadam se da ću svoje mjesto naći u nekim mjestima gdje produkcija nije toliko zastupljena, a trebala bi da bude. Snimanje materijala za različite namjene i sa različitih događaja je nešto gdje vidim priliku”,

Za početak mi je bitno da što više klijenata steknem, da priču napravim uspješnom i da napredujem”.

Lično sam se uvjerila u profesionalizam Slobodana Doknića i njegovog Odeon studia, pa samo mogu da savjetujem građanima Nikšića da u gradu imaju odličan studio koji može da zabilježi sve događaje koji će se pretočiti u divne uspomene.

Skip to toolbar