Sinoć je na platou ispred Robne kuće u Nikšiću održana manifestacija pod nazivom “Berza ideja” koja je imala za cilj da uz podršku privrednika i institucija pruži direktnu podršku idejama građana.

Manifestacija “Berza ideja” predstavlja jedinstven mehanizam promocije ideja naših sugrađana, zatim afirmacije preduzetništva, kulture, kao i stvaralaštva. Na ovaj način omogućava se našim sugrađanima da dobiju institucionalni mehanizam za razvoj svojih biznis ideja.

Na manifestaciji je prezentovano nekoliko zanimljivih ideja, od kojih su neke već realizovane, dok je kod drugih realizacija u toku.

Berzu je otvorio predsjednik SO Nikšić Nemanja Vuković, a bili je prisutan i Dejan Ivanović, v.d. sekretara Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje.

Vuković je istakao da je važno da se mladim ljudima pruži prilika da razviju ideje i da budu samoinicijativni.

“Vjerujem da je došlo vrijeme da mladi ljudi u Nikšiću razgovaraju o idejama, da razgovaraju o biznis planovima i da zajedno mislimo o napretku i da se ostavimo onih prila o prošlosti i tema koje nas dijele i razdvajaju”, rekao je Vuković.

Direktorka računovodstvene agencije Kalkulacija, Ivana Nikčević kaže da je berza ispunila njena očekivanja, da je Berza ideja veoma korisna za mlade preduzetnike, i da im podrška znači. Takođe se zahvaljuje Darku Žugiću, organizatoru koji je upriličio ovaj događaj.

Marija Nenezić, direktorka izdavačke kuće Zlatna gora, kaže da je i više nego zadovoljna cijelom realizacijom i idejom.

“Nikšić konačno dobija prave aktivnosti koje su konstruktivne i djelotvorne. O preduzetništvu se priča, o idejama se priča – a Berza ideja je pravo mjesto za to. Velika je čas biti uključen u ovaj poduhvat, a Darko Žugić je to omogućio Ivani Nikćević i meni kroz naš projekat Biznis dnevnik. On je među prvima prepoznao značaj naše priče i Biznis dnevnika i predložio nam da se predstavimo sugrađanima na ovaj način”, istakla je Nenezić.

Berza ideja realizovana je u okviru projekta Pokreni biznis koji finansijski podržava Opština Nikšić.

D.M.

Skip to toolbar