Milena Vasiljević Radonjić, novinarka iz Nikšića kroz svoj blog sa simboličnim imenom Dopisnica piše o temama koje zanimaju i mlade i stare, i roditelje i one koji tek razmišljaju o roditeljstvu,. Zašto je pokrenula taj blog, šta je za nju pisanje, Milena mi je ispričala uz kafu.

Uvijek sam mislila da će moj životni i profesionalni put biti muzika….I jeste, na neki način, ali sam ipak tu drugu stranu onog kreativnog spoznala kroz pisanje. U Gimnaziji sam shvatila da volim pisati, da me interesuju humanističke naume, kultura, umjetnost. Onda je logičan slijed bila žurnalistika, gdje sam već počela pisati angažovanije, kroz različite novinarske forme, uz entuzijaman objašnjava Milena.

Na moje pitanje šta je njena “Dopisnica” za nju, Milena ističe da je Dopisnica zapravo jedan kutak gdje piše o onom što je interesuje, tangira.

“Nakon skoro osam godina rada u različitim redakcijama, medijima sa predznakom  novinar- dopisnik, dobila sam značajno iskustvo, kao i pravac kojim bih išla. Već pola godine ne radim, pa samim tim imam više vremena da se posvetim sporovoznim temama, intervjuima, reportažama, crticama, što sam nekako uvijek i najviše voljela u novinarskom poslu. A Dopisnica je zapravo moja ličnost, jer u sebi sublimira moj dosadašnji profesionalni put, kao i neke možda planove, pravce”.

Na blogu mogu se čitati zanimljive priče od putovanja, preko ličnih priča do promocije kreativnih i zanimljivih ljudi. Rubrike su nazvane “Bilješke, Dijalozi, Roditeljstvo i Proezija (miks poezije i proze)

“Pa najviše volim da prenesem tu neku neposrednost….Neizmjerno volim Moma Kapora, njegov način pisanja, kao i našeg Vita, pa valjda pod utiskom te neposrednosti volim da izvučem ono suštinsko iz sagovornika. Koliko u tome uspjevam, nijesam sigurna, ali znam da se trudim i da mi je srce puno kada pišem o pozitvnim, lijepim stvarima, jer vjerujem da smo u poslednjem periodu u deficitu kada je osmjeh u pitanju”, ističe Milena.

Za kraj razgovora pitala sam Milenu šta je ono što savjetuje mladim kolegama novinarima, koji su teks svršili fakultet.

“Novinarstvo je jedno izuzetno rijetko zanimanje. Zvuči paradoksalno, s obzirom da je ovo era medija, ali neko će prepoznati o čemu govorim. Dakle, drage kolege, budite spremni na iskušenja, činjenicu da je u ovom podneblju vrlo izazovno biti novinar. Grabite iskustvo i u svakoj temi nađite rijetke čestice”, poručuje Milena dok ispijamo kafu na terasi u Nikšiću.

Vama savjetujem da od danas, često posjetite sajt DOPISNICA.ME.

Skip to toolbar