Jede vam se slatko ili slano, želite kremastu i voćnu cheesecake ili možda domaće krofne, a nijeste vješti u kuhinji? Dolaza vam iznenadni gosti, a djeca pojela i poslednje parče torte, šta da radite? E, imam za vas rešenje. Ono se zove Njam Food iza koga stoji mlada Marija Čopić, magistrand inkluzivnog obrazovanja. Marija, rodom iz Bijelog Polja već duže vrijeme žive u Nikšiću.

Kako je nastala kuhinjica Njam food koja dnevno napravi veliki broj slanih i slatkih peciva, kao i kremastih torti otkriva nam upravo Marija.

„Ideja o osnivanju Njam food-a nastala je u novembru prošle godine. Kada sam završila pripravnički staž nije bilo posla, pa sam odlučila da započnem neki svoj mali biznis koji će biti spoj korisnog i interesantnog“, objašnjava vrijedna Marija i dodaje da mnogo voli da kuva jer je to opušta i u tome uživa.

 „Najviše volim francusku i italijansku kuhinju, mada i tursku od koje je naš narod preuzeo dosta jela. Ljubav prema kuhinji je nastala još od malena, uzori su mi uvijek bili majka i baka. Aktivno počinjem da istrazujem o našoj i stranoj kuhinji za vrijeme studiranja. Tada sam počela da živim sama i spremala sam za sebe. Pošto sam veliki sladokusac, kolači su na prvom mjestu. Danas je, čini mi se, lako postati domaćica, na internetu imamo sve dostupno, tako da i ja najviše učim preko raznih domaćih i stranih gastro blogova“, nastavlja priču naša sagovornica i predstavlja meni Njam Food-a:

„Što se tiče ponude Njam food-a imamo razne vrste kolača i torti koje obično kombinujemo i tako pravimo slatki paket koji je veoma tražen i mušerijama se dopada jer dobiju više vrsta kolača u jednom paketu (vanila rolnice, cheesecake, Pavlove tortice, krempita, princes krofne), a cijena je pristupačna“.

{“origin”:”gallery”,”uid”:”C3B89474-E286-4A1E-9B26-32276D069FA8_1616915066397″,”source”:”other”}

Ona ističe da je najbolja reklama upravo zadovoljne mušerije koji ih je iz dana u dan sve više i više.

„Tako da se trudim da ono što prodajem uvijek bude prije svega ukusno i svježe, a povratna informacija od mušterija bude uvijek pozitivna i to je moja najveća motivacija“.

Pošto je vrijeme Časnog posta kuhinja Njam Food nije zaboravila ni na osobe koje poste, a opet žele da pojedu nešto ukusno, a domaće.

„Za vrijeme Vaskršnjeg posta odlučila sam da počnem i sa izradom posnih kolača, tako da za sad vikendom ili određenim danima u nedjelji imamo i posnu ponudu za sve one koji poste, a vole slakiše. Osim kolača imamo i slana peciva, krofne i buhtle sa čokoladom“ ističe Marija i dodaje:

„Ovaj mali biznis je moj hobi i planiram da se bavim njime sve dok se ne zaposlim u struci“.

Osim kuvanja, Marija je sklona i drugim umjetničkim poduhvatima, tako u slobodno vrijeme se bavi fotografijom, piše poeziju i pravi rukodjelje (razne vrste nakita i brojanica), takodje, otrikva nam da voli i grafički dizajn pa za Njam Food sama pravim ponude i flajere.

Na naše pitanje da li će uskoro Njam Food imati i svoj You Tube kanal, naša sagovornica ističe:
„Što se tiče You Tube kanala, razmisljam o kanalu. Međutim, još uvijek se ne usuđujem jer iziskuje mnogo vremena, a s obzirom da za sad hvala Bogu posao dobro ide pa nemam puno slobodnog vremena, YouTube će ipak malo sačekati“.

Vama posle ove priče ako se prijelo nešto slatko brzo posjetite Instagram nalog NjamFood i naručite svoju dozu slatkiša ili slaniša i da još i ovo: DOSTAVA JE BESPLATNA BEZ OBZIRA NA IZNOS.

Skip to toolbar