Za većinu dama, šminka je sredstvo za isticanje naše prirodne ljepote i crta lica, za prikrivanje mana, za dodatno samopouzdanje. Međutim, mnoge od nas nijesu vične tome. Zbog toga postoje profesionalni make up artisti koji tačno znaju šta kome odgovara i šta nikako ne smijemo staviti na lice. Jedna od njih je i Nikšićanka Jelena Dubljanić, koja magičnim pokretima četkice šminkanje podiže na nivo umjetnosti.

Na početku našeg razgovora Jelena napominje da prije nanošenja bilo koje šminke treba da izaberemo laganu kremu sa zaštitnim faktorom. Prema njenim riječima zaštita kože je veoma bitna jer sprečava njeno isušivanje i prerano starenje.

Nakon hidrantne kreme Jelena daje savjet za puder. Ističe da je najvažnije da se izabere podloga koja odgovara tipu kože i nijansi tena.

„Obavezno pročitati da li je puder na bazi vode (za kombinovanu i masnu kožu) ili je na bazi ulja i hidrantan (za suvu kožu)“, poručuje Jelena.

Ona dodaje da ako nijesmo sigurni i ne možemo da pronađemo svoju nijansu najbolja varijanta jeste  kombinacija dva tečna pudera svjetlije i tamnije nijanse.

Kao česte greške šminkanja koje dovode do toga da se na licu nalaze sjenke i vide podočnjaci, Jelena ističe da je to što većina žena prvo stavi puder, tj. prvo našminka lice pa onda nanose sjenku za oči.

Ona savjetuje da upravo suprotno mora da se radi. Prvo se oči šminkaju, kada se završi cjelokupan proces, sitni djelovi sjenke koji su sa četkice pali istod očiju uklone se sredstvom za skidanje šminke, pa kada lice bude čisto onda se kreće u puderisanje lica i isticanja kontura.

S obzirom da je nošenje maske sada pod znakom „moranja“, onda i šminka se u mnogome mijenja. Pitali smo Jelenu za praktičan savjet kakav make-up treba da izgleda.

„Istina je da je većina žena odustala od make up-a, ali ipak ima i onih koje se šminkaju pod maskama. Najveću paznju treba obratiti na hidrataciju lica jer pod maskom moze dodatno da se dehidrira ili iritira koža lica. Fokus treba staviti na oči i obrve, a na lice (ako bas morate) staviti puder u tankom sloju i setovati ga. Ako baš ne možete bez karmina, usne iscrtati olovkom i dodati u tankom sloju karmin po želji i blago utapkati pudera u prahu da bi postojanost bila duža“.

I za kraj za savjet koju brend najbolje da koristimo, Jelena ističe da bi izdvojila proizvode brenda Vichy, koji je dostupan na našem tržištu jer.

„Vichy je moj favorit jer ima liniju za sve i za svakoga po nešto“.

Jelenin rad možete pogledati na njenom Instagram nalogu jellena_makeup gdje takođe možete zakazati i vaš termin za šminkanje.

Skip to toolbar