Kada započinjete biznis, tačnije kada se registrujete kao pravno lice, bitna karika u vašem poslovanju jeste svakako knjigovođa.

U ovom tekstu saznajte kakva to postoji veza između kafe i računovodstvene agencije?

To nije samo osoba koja „svodi“ vaše račune, ona je mnogo više od toga.

Sa knjigovođom treba imati prijateljski odnos, pogotovo ako ste na početku i nijeste vješti sa svim tim finansijsko-pravnim zavrzlamama.

Put do moje knjigovođe – put do riješenih problema

Sada ću vam opisati kako je to tačno bilo kod mene i kako sam ja našla svog (odnosno svoju) knjigovođu!

Kada sam se registrovala kao D.O.O. (Društvo s ograničenom odgovornošću) nijesam imala potrebne informacije šta je moj sljedeći korak. Odavno znam raditi svoj posao, vješta sam sa riječima, dobra sam da targetiram ciljne grupe, da ispričam priču,  ali o finansijama ne znam gotovo ništa. Moje znanje o novcu se veže za to kako ga zaraditi i kako ga potrošiti.  Nije me sram da to priznam.

Tražeći informacije, u  tom periodu, najčešće rečenice koje sam mogla čuti bile su „to ćeš sa svojim knjigovođom“, „to će ti knjigovođa objasniti“, a ja sam zbunjeno gledala i razmišljala, a ko je taj moj knjigovođa i kako ja njemu/njoj da kažem da šta meni treba?

Naravno, u tom putu dobijala sam razne preporuke, razne savjete gdje naći dobru knjigovodstvenu agenciju u Nikšiću. Lutanje od jedne, druge, treće i ništa…

Posle svakog razgovora bih se vratila kući i rekla „ovo će trajati cijelu vječnost“. Jednostavno ništa nije „kliknulo“.

Od kafe do nade!

U svim tim obilaženjima agencija i knjigovođa, čak sam se susrela i sa zahtjevom da im kupim i donesem registrator? U tom trenutku, to mi je tako bilo tužno, da čovjek čovjeku ne vjeruje, već mu traži i taj registrator od 2, 80 evra, ali sam pomislila, pa to tako ide…

Ipak, nakon dužeg razmišljanja, gdje naći osobu koja će biti moja knjigovođa, za firmu koja postoji  već 20 dana, desi se za mene čudo!  Bila sam na kafi sa drugaricom Marijom, koja je takođe preduzetnica. Prva rečenica koju mi je uputila kad je sjela i naručila kafu bila je:  „Sad sam od MOJE Ivane“. Ovo „moje“ mi se urezalo u uši i po slobodi pitah je, ,,a ko je to?”

 „Pa, moja knjigovođa, znaš ona je najbolja, sve mi je objasnila, ne boli me glava. Sa njom sam načisto sa svim što me zanima. Od osnovnih stvari koje se tiču posla, do savjeta za biznis plan, preko tog pristupa koji ima.”

Pomislih, hoću i ja da imam tu „najbolju knjigovođu“ i tako i ja dođoh do sada već „moje Ivane“.

Ivana je vlasnica Kalkulacije DOO, knjigovodstvene agencije, koja je i mnogo više od toga. U njenoj kancelariji pođem da odnesem izvode i fakture, a ostanem da pojedem koju bajaderu više i da čujem nešto zanimljivo. I baš takvog knjigovođu savjetujem i vama.

Ivana je uz mene od toga dana do danas i mislim da naše poslovno-prijateljski odnos tek gradi svoju budućnost. Iza njene agencije Kalkulacija stoji dugogodišnji rad i veliki broj klijenata – od onih sa velikim brojem zaposlenih, do manjih start-up biznisa.

Jednostavno ona je najpoželjniji finansijsko-pravni savjetnik koga svaki preduzetnik koji je na početku treba da ima.

Kalkulacija je agencija koju svima vama toplo preporučujem, tu vas neće samo „svoditi na broj“, već ćete dobiti sve moguće instrukcije, objašnjenja, pojašnjenja i pomoć.

Ukoliko ste se odlučili da uplovite u biznis vode, potrebna su vam samo znanja iz vaše oblasti, a za sve ostale stvari kao što su:

  • Kompletne računovodstvene usluge

Ali i:

  • Pomoć oko osnivanje DOO
  • Pojedinačni obračuni plata
  • Obračun PDV poreza i doprinosa
  • Izrada završnih računa
  • Prijava i odjava radnika

Javite se Ivani Nikčević, mladoj ali iskusnoj preduzetnici koja stoji iza Kalkulacija!

Ivana je autorka Biznis dnevnika, mogu slobodno reći „najvažnijeg bestselera“ za sve preduzetnike i ljude kojima je svaki minut bitan.

Ako ne želite da lutate, uradite isto što i ja, pišite na email dookalkulacija@gmail.com ili pozovite na 068/309626

A, onda meni samo javite da li sam bila u pravu? ? Srećom po vas, vi ne morate piti kafu sa nekim da biste čuli za računovodstvenu agenciju Kalkulacija doo, dovoljan je jedan klik.

Dragana

Skip to toolbar